در این مقاله قصد داریم بدانیم SEO چیست و چگونه بر روی کسب و کار های کوچک تاثیر می گذارد.

یکی از سوالات بزرگی که از سمت مشتریان دریافت می کنیم این است که SEO چیست و چگونه بر روی کسب و کار ها تاثیر می گذارد و برای مشاغلی که به تازگی شروع به ساخت وبسایت کرده اند باید چه اقداماتی انجام داد تا وبسایتشان مورد توجه کاربران قرار بگیرد.

برای اینکار نیازی نیست یک نیروی سئو کار استخدام کنید یا سئو وبسایت خود را به شخصی بسپارید . شما میتوانید برخی از تغییرات مثبت را شروع کنید که به شما در بهبود سئو کمک می کند و با کمی آگاهی از سئو و با خواندن مطالب این وبسایت میتوانید در مسیر بهبود رتبه سئو خود قدم بردارید.

ما در مقاله زیر به نکاتی با ارزش اشاره می کنیم و همچنین برخی از اصول اولیه سئو را هم پوشش می دهیم تا بتوانید مفهوم تاثیر سئو بر روی کسب وکار خود را بهتر درک کنید و بفهمید چه کارهایی انجام دهید تا تاثیر مثبتی بر روی سایت شما بگذارد .

ابتدا بگذارید به پاسخ این سوال بپردازیم که SEO چیست تا بدین وسیله با مفهوم سئو آشنا شویم. 

SEO مخفف کلمه Search engine optimization یا بهینه سازی موتور های جستجو می باشد . این فراید بهینه سازی، وبسایت شما را برای دریافت ترافیک ارگانیک و بدون هزینه سوق می دهد.

به عبارتی دیگر اگر بخواهیم بگوییم که SEO چیست باید بگوییم که سئو شامل تغییرات خاصی در طراحی وبسایت و مطالب وبسایت شماست که وبسایتتان را برای موتور های جستجوگر مانند گوگل جذاب تر کرده و این امر باعث میشود موتور جستجوگر ، وبسایت تان را در اولین لینک های جستجو نشان دهد.

موتور های جستجو مانند گوگل میخواهند بهترین خدمات را به کاربران خود ارائه دهند این به این معنی است که نه تنها سایت شما باید کیفیت بالایی داشته باشد بلکه باید مطالب وبسایت شما هم باید با موضوع  این موتور جستجوگر مرتبط باشد.

برای انجام این کار موتور های جستجوگر مانند گوگل وبسایتتان را اسکن کرده تا بهتر بداند که وبسایت شما درباره چیست و این کمک می کند تا نتایج مناسب تری را به افرادی که در جستجو موضوعات خاص یا کلمات کلیدی هستند ارائه دهید.

 اما مزایای SEO چیست و بر کسب و کار شما چه تاثیری دارد ، شما با بهبود سئو سایت خود میتوانید مشتریان بالقوه بیشتری را پیدا کرده و با تولید محتوای جذاب تر و موثر تر میتوانید شانس خود را برای دریافت ترافیک بیشتر و رتبه بالا تر دریافت کنید.

اکنون که می دانید SEO چیست و چگونه کار می کند قصد داریم به برخی از عواملی که می تواند در رتبه سایت شما تاثیر مثبت بگذارد بپردازیم.

1- بازاریابی محتوا

قبل از اینکه به برخی از عوامل سئو درون صفحه بپردازیم اجازه دهید درمورد محتوا صحبت کنیم . محتوای جذاب و مفید برای جذب موتور های جستجوگر موثر است و همچنین به سایت شما کمک می کند تا بازدید کنندگان بیشتری با وبسایت شما ارتباط برقرار کنند و درنتیجه ترافیک وبسایت شما بالا می رود به همین ترتیب هر چقدر محتوای با کیفیت تر و مرتبط تر با کسب و کار شما در وب سایتتان باشد موتور های جستجو احتمال بیشتری دارد تا وبسایت شما را در صفحات نتایج جستجو در رتبه بالاتری قرار دهد.

راز ایجاد محتوایی که هم برای موتور های جستجوگر جذاب باشد و هم برای بازدیدکنندگان ، ایجاد محتوایی است که به خوبی نوشته شده و مورد توجه مخاطبین قرار بگیرد.

شما میتوانید محتوای خود را به عنوان پست و مقالات در وبلاگ سایت قرار دهید یا با استفاده از تصاویر گرافیکی و کتابهای الکترونیکی و فیلم ها و فایل های صوتی در اختیار کاربران قرار دهید اما نکته مهم این است که باید کلمات کلیدی برای محتوای خود در نظر بگیریم ، کلمات کلیدی عبارات مرتبطی هستند که ممکن است یک کاربر در موتور جستجو سرچ کند و به دنبال سوالات خود یا محصولات یا خدمات مورد نیاز خود باشند.

هنگامی که در مورد سوالات کاربران یا خدمات مورد نیاز آن ها یا حتی محصولات آن ها محتوا تولید می کنید، کلمه کلیدی خود را مرتبط با سوال کاربران قرار دهید تا شانس خود را برای کسب رتبه بالاتر برای این کلمات کلیدی در صفحه نتایج موتور جستجو بهبود بخشید.

یکی دیگر از عواملی که میتواند در محتوا شما تاثیر بگذارد و باعث افزایش رتبه وبسایت شما شود این است که چقدر محتوای شما جدید است.

با این حال ایجاد محتوای جدید تنها راه برای تازه نگه داشتن مطالب شما نیست شما همچنین میتوانید با به روز کردن پست ها ، نوشتن مجدد مطالب یا بازنویسی آن ها یا کامل تر کردن آن ها محتوای خود را تازه کنید و به آن جان دوباره ای ببخشید

 2- سئو درون صفحه

فاکتور های سئو درون صفحه یا on-page SEO عناصری هستند که شما بر آنها کنترل کاملی دارید ،به این معنی که میتوانید با رعایت این نکات باعث افزایش بهبود سئو درون صفحه خود شوید.

ما در اینجا چندعامل که در سئو درون صفحه تاثیر میگذارد را معرفی میکنیم:

  • برچسب عنوان (title tag) :

     برچسب های عنوان در هر صفحه به موتور های جستجوگر می گویند که صفحه شما در مورد چه چیزی می باشد. این برچسب ها باید حداکثر 70 کاراکتر باشد و شامل کلمه کلیدی محتوای شما نیز باشد.

  • توضیحات متا (Meta Description) :

     توضیحات متا در وبسایت شما به موتورهای جستجوگر اطلاعات بیشتری درمورد مطالب شما میدهد و همچنین برای بازدیدکنندگان جهت درک بهتر محتوای شما تاثیر گذار است. توضیحات متا باید شامل کلمه         کلیدی باشد و همچنین جزئیات کافی درمورد محتوا را به خواننده ارائه دهد.

  • عنوان های فرعی (Sub-headings) :

     برای عنوان های فرعی، شما میتوانید از تگ های  h2 ,h3 استفاده کنید تا موتورهای جستجو به درک بهتر محتوای شما بپردازند.

  • لینک های داخلی (Internal Links) :

     ساخت لینک های داخلی و یا پیوند دادن به محتوای های دیگر در سایت شما میتواند باعث افزایش درک موتور های جستجو از محتوای شما شود. به عنوان مثال اگر شما در حال نوشتن پستی درمورد ارزش           یک محصول یا خدمات خاص هستید میتوانید در صفحه وبلاگ خود به صفحه محصول لینک بدهید.

  • نام تصویر و برچسب های (Image Name and ALT Tags) :

     اگر از تصاویر در وبسایت خود یا در محتوای خود استفاده می کنید باید کلمات کلیدی خود را در تصاویر و برچسب Alt وارد کنید این عمل باعث میشود موتور های جستجوگر تصاویر شما را بهتر درک کنند که این         اتفاق ممکن است در هنگام انجام جستجوی تصویر برای یک کلمه کلیدی ظاهر شود.

     علاوه بر این ها مطمئن شوید که هر محتوا روی یک یا دو کلمه کلیدی متمرکز باشد این کمک می کند تا محتوای شما خاص و مرتبط باشد استفاده از کلمات کلیدی بیشتر ممکن است تاثیر منفی بر روی رتبه         شما داشته باشد

 ایجاد پیوند های داخلی بین صفحات ، ایجاد نقشه سایت و ارسال نقشه سایت خود به موتور های جستجوگر میتواند به خزندگی و درک بهتر موتور های جستجوگر کمک کند.

نکته مهم دیگر معماری سایت شما است . این به این معنیست که آیا وبسایت شما با موبایل سازگار است یا نه چون بسیاری از کاربران با استفاده از تلفن همراه خود اقدام به جستجو می کنند پس باید مطمئن باشید که وبسایت شما با حالت تلفن سازگار باشد.

3- سئو خارج صفحه (Off-Page SEO)

علاوه بر عناصر سئو درون صفحه که شما میتوانید کنترل کنید فاکتور هایی وجود دارد که با استفاده از آن میتوان سئو خارج صفحه خود را تقویت کرد.

در اینجا چند مورد از فاکتور های مختلف سئو خارج صفحه که در رتبه سایت شما تاثیر میگذرد را معرفی می کنیم .

  • اعتماد :

     اعتماد، یک عامل مهم در رتبه بندی گوگل به حساب می آید

    اینگونه گوگل تعیین می کند که آیا شما سایتی قانونی دارید که بازدیدکنندگان بتوانند به آن اعتماد کنند یا خیر بهترین راه برای بهبود اعتماد گوگل ساخت بک لینک های با کیفیت از سایت هایی است که دارای        صلاحیت هستند

  • لینک ها :

    یکی از محبوب ترین روش های ایجاد سئو خارج از صفحه ، استفاده از بک لینک است اما برای ساخت بک لینک مراقب باشید که از طریق سایت های اسپم سازی انجام نشود که این امر باعث کاهش رتبه شما      میشود . برای ساخت بک لینک معتبر و مفید وقت بگذارید

  • شبکه های اجتماعی :

    یکی دیگر از مهمترین فاکتور های سئو خارج صفحه ، سیگنالهای اجتماعی مانند لایک و اشتراک گذاری می باشد .در شبکه های اجتماعی محتوای جذاب بسازید و تا کاربران بتوانند محتوای شما را با دیگران به      اشتراک بگذارند

هر چقدر مطالب شما مرتبط تر و جذاب تر باشد ب احتمال زیاد دیگران محتوای شما را به اشتراک میگذارند و هر چقدر مردم به شما اعتماد داشته باشند موتور های جستجو نیز اعتماد خواهند داشت.

پس از کسب اطلاعات درمورد سئو و نحوه عملکرد آن اکنون میتوانید برای بهبود سئو سایت خود و افزایش رتبه خود در نتایج جستجو ، تغییراتی را در وبسایت خود ایجاد کنید

به یاد داشته باشید عوامل زیادی در رتبه گرفتن سایت شما وجود دارد اما این را در نظر بگیرید که آیا محتوای شما با ارزش است یا به مخاطب مورد نظر شما مربوط میشود

با این وجود بهترین شیوه برای افزایش رتبه سایت شما و افزایش ترافیک ساخت محتوای جذاب و مفید می باشد .

خوب است بخوانید: ویژگی های وب سایت خوب